A helyes melltartóméret megállapítása

A helyes melltartóméret megállapítása

Felhasználó: Reka Közzétéve: 2016. 12. 20. Megtekintve: 2222 Kommentek: 0

Hihetetlen, de a nagy melltartógyártók szerint a nők közel 80%-a rossz méretet hord. Rengeteg vásárlónk 35-40 éves korában döbben rá, hogy miért nem jó egy sem a közel 20 db melltartó közül, ami a fiókjában lapul, és miért nem érzi magát jól bennük, amikor egy kicsit szűkebb felsőt vesznek föl. Sokan nagyobb körméretet és kisebb kosárméretet hordanak, mint amire szükségük lenne (... nem létezik, hogy nekem ekkora mellem legyen... ismerős?).


Viszont, ha az ember lánya rájön, hogy mi a megfelelő melltartómérete, az megváltoztatja az életét! Te is alig várod este, hogy "letéphesd" magadról a melltartót? Akkor most nagyon figyelj, mert elhozzuk Neked a "megváltást"! :)


Dobd el a Mérőszalagot!


Azt tanácsoljuk, hogy felejtsd el a méretezést . Inkább koncentrálj arra, hogy a jelenlegi melltartód hogyan néz ki, és milyen érzés benne lenni. Ha tükör előtt próbálsz fel egy melltartót, akkor az még jobban segít abban, hogy lásd, hol megfelelő a melltartód, és hol lenne szükség kisebb változtatásra.


Most pedig adunk egy nagyon egyszerű három lépéses módszert ahhoz, hogy megtaláld a számodra megfelelő méretet. Ha ennek ellenére problémád adódik a méretezéssel, akkor mindenképpen keress meg minket az info@estherfehernemu.hu  e-mail címen, vagy hívj telefonon (+36-29-441-040), és megpróbálunk segítséget nyújtani neked a helyes méret megállapításában.


1. lépés 


 Ellenőrizd, hogy a megfelelő körméretet hordod-e jelenleg?


  • - A melltartó hátsó pántja szorosan öleli körül a testedet.        
  • - A hátsó pánt vízszintes a hátadon, nem csúszik fel.        
  • - Két ujjad befér a vállpánt alá.

Ha a három pont közül valamelyik nem valósul meg, akkor nagy valószínűséggel nem megfelelő méretű melltartót hordasz.


Így bizonyosodhatsz meg arról, hogy a rossz méretet viseled: 

A körméret túl nagy

A melltartó háta felcsúszik. Ilyenkor a melltartó körmérete túl nagy, és nem tudván ellensúlyozni a melleid súlyát, felcsúszik a hátadon. Ilyenkor ajánljuk azt, hogy próbálj ki legalább eggyel kisebb körméretet. Például, ha eddig 85-ös melltartót hordtál, próbálj fel egy 80-asat. Ha még mindig túl laza, próbálj fel egy 75-ös méretet.


Megfelelő körméret

Figyelj oda, hogy a körméret csökkentésével arányosan csökken a kosárméret is! Például a 85C méretű melltartónak ugyanakkora a kosara, mint egy 80D méretűé.

A kosárméret arányosan változik a körméret változásával


2. lépés


Emeld fel a két kezed és ellenőrizd, hogy mell alatti merevítő rész szorosan ráfekszik a testedre, és nem áll el.  

A mellek nem csúsznak ki a kosárból alul. A merevítőnek viszont nem szabad érintkezni a mellekkel. Ha merevítő bevág valahol, akkor kicsi a kosárméret.


Így bizonyosodhatsz meg arról, hogy a rossz méretet viseled:


A merevítő eláll a testtől


A mellek közti merevítő rész eláll a testedtől, akár két-három ujjadat is be tudod alá könnyedén csúsztatni. Ilyenkor általában a kosárméret túl kicsi, a melleid pedig kinyomják a merevítő részt. Javasoljuk, hogy ilyen esetben próbálj ki egy egyel nagyobb kosárméretet. Például, ha eddig C kosárméretet hordtál, akkor próbálj fel egy D kosárméretet.


A merevítők ráfekszenek a testre, körbeölelik a melleket


3. lépés


Igazítsd bele a kosárba a melledet, úgy hogy a tenyeredbe fogod, és oldalirányból középre húzod. (Bal kézzel a jobb mellet, jobb kézzel a bal mellet.)


A melleidet úgy kell, hogy körülölelje az anyag, hogy az nem ráncosodik, még akkor sem, ha felemeled a kezed a fejed fölé.

A melleknek nem szabad ˝kibuggyanniuk˝ a kosár fölött vagy a kosár oldalán a hónunk alatt.

 

Így bizonyosodhatsz meg arról, hogy a rossz méretet viseled:  

Túl kicsi kosár 

Így néz ki, amikor a kosarakban nem férnek el a mellek és ilyenkor is nagyobb kosármérettel kell próbálkoznod. A melleknek sosem szabad "kibuggyanniuk" sem fölül, sem oldalt. Ha mégis, akkor biztos valami baj van a méretezésünkkel. 


Nagyon fontos , hogy a merevítő SOHA nem érintkezhet a mellel! A körmerevítőnek a mell alatt kell körbefutnia egészen a hónunk aljáig. Ha belepréselődik a mellbe, akkor a kosár túl kicsi. 

Megfelelő kosár-, és körméret


Végezetül... 

Ha az egyik mell nagyobb, mint a másik 

Általában egy nőnek az egyik melle nagyobb, mint a másik. Néha ez alig észrevehető, de néha egy egész kosárméret különbség is lehetséges! Ilyenkor a nagyobb mellhez kell méretezni a melltartót, és a vállpántokat ajánlott úgy beállítani, hogy lazábbak legyenek a nagyobb mell oldalán és szorosabbak a kisebb mell oldalán, hogy ezáltal a lehető legjobban illeszkedjen a testünkhöz a melltartónk.

 

Ha mégis nehézségeid adódnak, keress minket bátran, nagyon szívesen segítünk!  Akár telefonon, akár személyesen, segítünk megtalálni álmaid melltartóját, amit magabiztosan viselhetsz nap, mint nap!


A következő elérhetőségeken tudsz kapcsolatba lépni velünk:

Mérettanácsadás, termékinformáció: 

info@estherfehernemu.hu , vagy +36 29 441 040

www.estherfehernemu.com


Üzleteink: 

Esther Fehérnemű Nagykáta
2760 Nagykáta, Vadász u. 1/c
+36 29 441 040

Nyitva tartás: 
H-P: 9:00-17:00
Szo: 9:00-12:30

Esther Fehérnemű Jászberény
5100 Jászberény, Apponyi tér 1. 
+36 30 594 9701

Nyitva tartás: 
H-P: 10:00-18:00
Szo: 9:00-12:00


Címkék: melltartó, minőség, triumph, felina, panache, skiny, méret

Products related to this post

Kapcsolódó bejegyzések

Kommentek

Írj kommentet